fbpx
14.09.2024 15:38

Ar pārliecinošu uzvaru iegūti pirmie punkti Baltijas līgā

Sestdien Baltijas handbola līgas otrajā spēļu nedēļā ar panākumu sezonu iesākusi pašreizējā Baltijas čempione ZRHK “Tenax Dobele”, kura izbraukumā Viļņa ar 34:26 pārspēja Lietuvas čempioni “VHC Šviesa”.

ZRHK “Tenax Dobele” komandas galvenais treneris Sandris Veršakovs: “Ar spēli kopumā esmu apmierināts. Sākums bija mazliet nervozs un varēja just, kas esam braukuši garāku ceļu. Bija diezgan ātrs spēles temps, tāpēc izmantoju visus spēlētājus. Manuprāt, jaunpienācēji labi iegāja spēlē, bet vēl ir daudzas lietas pie kā jāstrādā, piemēram, aizsardzībā varam spēlēt vēl labāk. Pirmie svarīgie punkti ir iegūti un tas ir galvenais. Tagad pārbrauciens uz Klaipēdu un rīt jau jauna cīņa!”

Spēlē Viļņā rezultātu ar diviem vārtiem atklāja mājinieki, bet turpinājumā jau dominēja dobelnieki, tomēr pārliecinošāku izrāvienu viņi panāca vien puslaika beigās – 19:12. Lai gan otrajā spēles daļā spriedze pieauga un Viļņas komandas uzsāka līdzvērtīgu cīņu, Dobeles handbolistiem izdevās noturēt iepriekš iekrāto astoņu vārtu starpību un nobeigumā nodrošināt pirmo sezonas uzvaru ar rezultātu 34:26.

Šosezon komandas sastāvā vairākas izmaiņas. Emīls Kurzemnieks devies uz Francijas augstāko līgu, Māris Veršakovs atgriezies ārzemēs, pievienojoties Šveices 3. līgas klubam, bet par karjeras beigšanu lēmis Oskars Arājs. Pagaidām komandas rindas vēl nespēlēs arī Egils Politers un Guntis Piļpuks.

“Tenax Dobele” komandai pievienojies Aucē dzimušais 25 gadus vecais līnijas pozīcijas spēlētājs Intars Jomants, kurš pārnācis no “HK Ogre/Hydrox” un debitējis arī Latvijas izlasē. Būtisks pastiprinājums no Salaspils komandas ir pieredzējušais baltkrievu handbolists (savulaik trīs sezonas bija Minskas SKA, spēlēja Baltkrievijas izlasē 2016. gada Eiropas čempionātā) labās ārējās pozīcijas spēlētājs Aleksandrs Patcikaiļiks, kurš jau vairākus gadus dzīvo un strādā Latvijā un ir spēlējis arī Rīgas “Celtnieka” un “HK Ogre/Hydrox” komandās. Savukārt pēc sezonas garās atlabšanas no traumas laukumā atkal atgriezīsies 20 gadus vecais kreisās ārējās pozīcijas un bijušais Latvijas junioru izlašu spēlētājs Leno Daniels Kazlovskis.

Vārtos, bez Artūra Kuģa un Ritvara Putras, tagad redzēsim arī 18 gadus veco dobelnieku Niku Lagzdu, kurš iepriekšējās sezonās pārstāvēja Murjāņu sporta ģimnāzijas komandu.

  • VHC Šviesa – ZRHK Tenax Dobele 26:34 (12:19)

ZRHK Tenax Dobele – Kārlis Krūmiņš 7/8, Aliaksandr Patcykailik 5/5, Antons Šuleiko 5/6, Ņikita Pančenko 4/6, Nils Kreicbergs 4/7, Kristers Plūme 3/4, Ričards Juzups 3/4, Intars Jomants 3/4, Linards Usāns 1/1

VHC Šviesa – Skirmantas Plėta 5/6, Karolis Bliuvas 5/9, Valdas Drabavičius 4/4, Mantas Urvikis 4/5

Galvenie partneri

Partneri

Ēdināšanas partneri

Transporta partneri

Apģērba partneri